Routes

De Mar-athon Sneek voert je langs pittoreske Friese dorpjes en door het dan volop aanwezige zomerse groen. Beleef de verschillende elementen van het Friese landschap en laat je verrassen door de waterrijke omgeving. Wandel jij 42, 21 of 10 kilometer met ons mee?

Zodra de routes van de Mar-athon Sneek definitief zijn, worden deze hier gepubliceerd.

Mar-athon - 42 km 

Vanaf de meer dan 400 jaar oude Waterpoort loopt de route van de Mar-athon langs de Sneeker grachten richting het Rasthofpark naar Uitwellingerga. Over het dijkje langs de Jentsjemar, door de weilanden richting ‘Rufus aan het water’. Hier wordt de oversteek van de Noarder Alde Wei met pontjes gemaakt, om vervolgens langs de Zwettepoel, via Goingarijp over het schelpenpad langs het Sneekermeer richting Heerenzijl te gaan. Bij Heerenzijl is het halve Mar-athon punt. Vanaf hier lopen de wandelaars van de 42 kilometer via Terherne richting Oude Schouw, over de Grienedyk naar Sneek. 

Halve Mar-athon: 21 km 

De start van de halve Mar-athon is in Heerenzijl. Deelnemers worden met een pendelbus naar de startlocatie vervoerd. Let op! Er is geen mogelijkheid om met eigen vervoer naar de startlocatie te gaan. Er is een mooie uitdagende route uitgezet die op een bepaald moment samen komt met die van de hele Mar-athon. Onderweg wandel je langs pleisterplaatsen zoals Kaatsvereniging de Lege Geaen en De Potten naast de Griene Dyk. Hier kun je even uitrusten onder het genot van onder meer live muziek, maar ook heerlijke versnaperingen zoals koffie, thee, soep, fruit of ijs.

Kwart Mar-athon: 10 km

De kwart Mar-athon gaat van start op de Mardyk. Deelnemers worden met een pendelbus naar de startlocatie vervoerd. Let op! Er is geen mogelijkheid om met eigen vervoer naar de startlocatie te gaan. Op de route sluiten de wandelaars aan bij de deelnemers van de Mar-athon en de Halve Mar-athon. Na een mooie wandeling finishen alle afstanden gezamenlijk op het Mar-tiniplein in het centrum van Sneek, waar je samen kunt nagenieten van jouw prestatie op het Midzo-mar-Festival.