Parcours

Deelnemers aan 21,1 km (Halve Mar-athon) en 7,5 km worden met pendelbussen naar een eigen startlocatie gebracht, zodat alle deelnemers als één lang lint richting de finish lopen.

21,1 km (Halve Mar-athon)

Kameleondorp Terherne, omringd door water aan de ene kant door het Sneekermeer en aan de andere kant door de Terhernster poelen, wordt ondergedompeld als startlocatie van de 21,1 km (Halve Mar-athon). Deelnemers worden met een pendelbus naar deze locatie gebracht. Dwars door Terherne heen met zijn vele watersportvoorzieningen komen de deelnemers uit bij IJsboerderij Boereiis. Langs de gezellige Jachthaven Sneekerhof over het sluisje de Mardyk op, vanaf hier is het nog 10 km te gaan.

7,5 km

Deze afstand is een mooie uitdaging voor de liefhebbers van de minder lange afstanden, maar ook zeer geschikt als je niet zo’n hele geoefende loper bent en toch de sfeer van Sneek tijdens de Mar-athon wil proeven. De start is vanaf het Recreatiegebied De Potten, deelnemers worden met een pendelbus naar deze locatie gebracht. Starten direct aan het Sneekermeer, en kilometers lang genieten van de prachtige Friese natuur over de Griene Dyk terug naar Sneek. Over het water heen en onder het water door, waarbij de laatste kilometers door het centrum van Sneek gaan, langs de grachten naar de welverdiende finish op het Martiniplein.

Vooruitblik jubileumeditie

Om meer hardlopers te kunnen laten genieten van de 42,2 km (Mar-athon) wordt deze unieke belevingsmarathon iedere 4 jaar aangeboden. Tijdens het 10 jarig jubileum van de Mar-athon Sneek, in 2026, staat de Mar-athon weer op het programma en kunnen hardlopers weer genieten van de onverharde paden en de ponton over het water.

Tijdslimiet

Bij deelname aan de Mar-athon Sneek gelden de volgende tijdlimieten:
21,1 km (Halve Mar-athon)3 uur
7,5 km70 minuten
 

Pacers

Tijdens de Mar-athon Sneek zullen er geen pacers meelopen.