Parcours

Start op de langste zaterdag van het jaar, 25 juni 2022, voor de hele Mar-athon (42,195 km), halve Mar-athon (21,1 km) óf de kwart Mar-athon (10,5 km). Loop langs de Sneker grachten richting de dijkjes, weilanden en natuurlijk het prachtige Snitser Mar. Bij de Mar-athon afstand loop je letterlijk over het water dankzij een speciaal aangelegd ponton! 

Zodra de routes van de Mar-athon Sneek definitief zijn, worden deze hier gepubliceerd.

Mar-athon: 42 km 

Bij de meer dan 400 jaar oude Waterpoort Sneek gaat jouw marathon avontuur van start. Vanaf het bekendste gebouw van Sneek ga je langs de Sneker grachten richting de dijkjes en weilanden om uiteindelijk een ronde rondom het Snitser Mar te lopen. Bij de marathon afstand loop je letterlijk over het water dankzij een speciaal aangelegd ponton! 

Halve Mar-athon: 21 km 

De start van de halve Mar-athon is in Heerenzijl. Deelnemers worden met een pendelbus naar de startlocatie vervoerd. Let op! Er is geen mogelijkheid om met eigen vervoer naar de startlocatie te gaan. Er is een uitdagend parcours uitgezet die op een bepaald moment samen komt met die van de hele Mar-athon. Ervaar het zelf!

Kwart Mar-athon: 10 km 

De kwart Mar-athon gaat van start op de Mardyk. Deze afstand is een mooie uitdaging voor de liefhebbers van de minder lange afstanden, maar ook zeer geschikt als je niet zo’n hele geoefende loper bent en toch de sfeer van Sneek tijdens de Mar-athon wil proeven. Deelnemers worden met een pendelbus naar de startlocatie vervoerd. Let op! Er is geen mogelijkheid om met eigen vervoer naar de startlocatie te gaan. Op de route sluiten de hardlopers aan bij de deelnemers van de Mar-athon en de Halve Mar-athon.  Er wordt in een lint van hardlopers naar de finish op het Mar-tiniplein in Sneek gelopen, waar je samen kunt nagenieten van jouw prestatie op het Midzo-mar-Festival.