7,5 km

Parcours

Deze afstand is een mooie uitdaging voor de liefhebbers van de minder lange afstanden, maar ook zeer geschikt als je niet zo’n hele geoefende loper bent en toch de sfeer van Sneek tijdens de Mar-athon wil proeven.

De start is vanaf het Recreatiegebied De Potten, deelnemers worden met een pendelbus naar deze locatie gebracht.

Starten direct aan het Sneekermeer, en kilometers lang genieten van de prachtige Friese natuur over de Griene Dyk terug naar Sneek. Over het water heen en onder het water door, waarbij de laatste kilometers door het centrum van Sneek gaan, langs de grachten naar de welverdiende finish op het Martiniplein.

Start

De start van de 7,5 km  is vanaf Recreatiegebied De Potten. Je start hier vanuit het Friese groene landschap, direct aan het Sneekermeer.
Starttijd
19.00 - 19.30 uur
Pendelbus
Vanuit Sneek brengt een pendelbus je naar de startlocatie in Recreatiegebied De Potten. 30 minuten voorafgaand aan jouw gekozen starttijd vertrekt er een pendelbus vanaf Sportcentrum Schuttersveld.
Kleed- en douchegelegenheid
Voordat jij de pendelbus instapt kun is er een omkleedgelegenheid bij sportcentrum Schuttersveld.
Kledinginname
Je kunt je kleding inleveren bij de parkeer/pendelbuslocatie (P+R Schuttersveld). Wij zorgen ervoor dat jouw kleding bij de finish weer voor jou klaarligt.

Verzorgingsposten

Langs het parcours van de Mar-athon Sneek vind je iedere 5 kilometer een verzorgingspost ingericht met water, versnaperingen en medische verzorging.

LocatieKm-puntAA Drink Iso LemonWater
Douma Staal
5 km

Finish7,5 km

Finish

De finish is als op het Martiniplein, in het centrum van Sneek.
Tijdslimiet
Voor de 7,5 km geldt een tijdslimiet van 70 minuten. De finish is geopend tot 22.00 uur
Pendelbus
Na afloop rijdt de pendelbus tot 01.00 uur vanaf het NS Station Sneek terug naar P+R Schuttersveld.
Kleed- en douchegelegenheid
Na de finish kun je terecht in de Sneker Sporthal. Hier zijn kleedruimtes aanwezig en is er mogelijkheid om te douchen.
Kledinginname
Je kunt jouw tas na de finish op het Martiniplein tot 22.30 uur weer afhalen.
Medaille
Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille. Deze medaille kun je na afloop nog specialer maken door deze te personaliseren met jouw naam en prestatie. De stand vind je op het Martiniplein. Indien je dit bij inschrijving besteld hebt, staat er een medaille symbool op jouw startnummer. Ter plekke kost het € 10,-.
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is op het podium op het Martiniplein. De eerste 3 mannen en eerste 3 vrouwen worden gehuldigd.
Midzomerfestival
In hartje centrum Sneek, vindt het vertrouwde Midzomerfestival plaats. Een plek waar je met jouw medaille om de nek en een drankje in de hand samen met jouw familie en vrienden kan nagenieten van het evenement.