21,1 km (Halve Mar-athon)

De omgeving van Sneek en het prachtige Snitser Mar is gemaakt om te wandelen! De wandelroutes van de Mar-athon Sneek voeren je langs pittoreske Friese dorpjes en door het zomerse groene landschap. Wandel mee en ontdek de unieke waterrijke omgeving van Súdwest-Fryslân.

Route

Kameleondorp Terherne, omringd door water aan de ene kant door het Sneekermeer en aan de andere kant door de Terhernster poelen, wordt ondergedompeld als startlocatie van de 21,1 km. Deelnemers worden met een pendelbus naar deze locatie gebracht.

Dwars door Terherne heen met zijn vele watersportvoorzieningen komen de deelnemers uit bij IJsboerderij Boereiis. Langs de gezellige Jachthaven Sneekerhof over het sluisje de Mardyk op, vanaf hier is het nog 10 km te gaan.

Via Recreatiegebied De Potten, gelegen direct aan het Sneekermeer, kun je de laatste kilometers genieten van de prachtige Friese natuur over de Griene Dyk terug naar Sneek. Over het water heen en onder het water door, waarbij het laatste stuk door het centrum van Sneek gaat, langs de grachten naar de welverdiende finish op het Martiniplein.

Start

De start van de 21,1 km (Halve Mar-athon) is vanuit watersportdorp Terherne. De skeelerbaan in het midden van het dorp wordt ondergedompeld als startlocatie met bijbehorende faciliteiten.
Starttijd
10.00 - 11.45 uur
Pendelbus
Vanuit Sneek brengt een pendelbus je naar de startlocatie in Terherne. 45 minuten voorafgaand aan jouw gekozen starttijd vertrekt er een pendelbus vanaf Sportcentrum Schuttersveld.
Helpdesk
Voor vragen over jouw stempelkaart kun je op de dag van het evenement terecht bij de Helpdesk bij Sportcentrum Schuttersveld, de vertreklocatie van de pendelbussen.

Onderweg

Routepijlen
De wandelroutes zijn volledig uitgepijld.
Wandelsportfoto
Geflitst! Tijdens de Mar-athon Sneek staat Wandelsportfoto op de route om iedere deelnemer op de foto te zetten! De foto's zijn na afloop van het evenement hier te bekijken.
Honden en kinderwagens
Het meenemen van (huis)dieren en voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan. Honden op het parcours zijn enkel aangelijnd toegestaan en niet in de binnenlocaties.
Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Stempel- en verzorgingsposten

Langs de route van de Mar-athon Sneek vind je op unieke locaties stempel- en verzorgingsposten, ook wel pleisterplaatsen. Ingericht met onder meer live muziek maar ook heerlijk versnaperingen zoals fruit, ijs of lekkernijen. Deze stempel- en verzorgingsposten zijn uitgerust met zitgelegenheden, toiletten en medische voorzieningen. In een gezellige sfeer kun je hier weer nieuwe energie opdoen om verder te wandelen.

Lees hier meer over alle stempelpostlocaties

Finish

Wandelaars kunnen tot 18.00 uur finishen, daarna komen de hardlopers binnen. Wandelaars kunnen vervolgens nog wel finishen, maar geven vanaf dat moment ruimte aan de hardlopers.
Pendelbus
Na afloop rijdt de pendelbus tussen 14.30 en 01.00 uur vanaf het NS Station Sneek terug naar P+R Schuttersveld.
Medaille
Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille. Deze medaille kun je na afloop nog specialer maken door deze te personaliseren met jouw naam en prestatie. De stand vind je op het Martiniplein. Indien je dit bij inschrijving besteld hebt, staat er een medaille symbool op jouw startnummer. Ter plekke kost het € 10,-.
Midzomerfestival
In hartje centrum Sneek, vindt het vertrouwde Midzomerfestival plaats. Een plek waar je met jouw medaille om de nek en een drankje in de hand samen met jouw familie en vrienden kan nagenieten van het evenement.