21,1 km (Halve Mar-athon)

Parcours

Kameleondorp Terherne, omringd door water aan de ene kant door het Sneekermeer en aan de andere kant door de Terhernster poelen, wordt ondergedompeld als startlocatie van de 21,1 km (Halve Mar-athon). Deelnemers worden met een pendelbus naar deze locatie gebracht. Dwars door Terherne heen met zijn vele watersportvoorzieningen komen de deelnemers uit bij IJsboerderij Boereiis. Langs de gezellige Jachthaven Sneekerhof over het sluisje de Mardyk op.

7,5 km voor de finish kom je bij de verzorgingspost in Recreatiegebied De Potten. Direct gelegen aan het Sneekermeer stromen hier de hardlopers van de 7,5 km in op het parcours. Vanaf hier is het kilometers lang genieten van de prachtige Friese natuur, over de Griene Dyk terug naar Sneek. Over het water heen en onder het water door, waarbij de laatste kilometers door het centrum van Sneek gaan, langs de grachten naar de welverdiende finish op het Martiniplein.

Start

De start van de 21,1 km (Halve Mar-athon) is vanuit watersportdorp Terherne. De skeelerbaan in het midden van het dorp wordt ondergedompeld als startlocatie met bijbehorende faciliteiten.
Starttijd
18.00 - 19.00 uur
Pendelbus
Vanuit Sneek brengt een pendelbus je naar de startlocatie in Terherne. 60 minuten voorafgaand aan jouw gekozen starttijd vertrekt er een pendelbus vanaf Sportcentrum Schuttersveld.
Kleed- en douchegelegenheid
Voordat jij de pendelbus instapt kun is er een omkleedgelegenheid bij sportcentrum Schuttersveld.
Kledinginname
Je kunt je kleding inleveren bij de parkeer/pendelbuslocatie (P+R Schuttersveld). Wij zorgen ervoor dat jouw kleding bij de finish weer voor jou klaarligt.

Verzorgingsposten

Langs het parcours van de Mar-athon Sneek vind je iedere 5 kilometer een verzorgingspost ingericht met water, versnaperingen en medische verzorging.

LocatieKm-puntAA Drink Iso LemonWaterBananen
Ijsboerderij Boereiis
3 km

Jachthaven Sneekerhof
9 km


Recreatiepark De Potten
14 km

Douma Staal
18 km


Finish21 km

Finish

De finish is als op het Martiniplein, in het centrum van Sneek.
Tijdslimiet
Voor de 21,1 km (Halve Mar-athon) geldt een tijdslimiet van 3 uur. De finish is geopend tot 22.00 uur
Pendelbus
Na afloop rijdt de pendelbus tot 01.00 uur vanaf het NS Station Sneek terug naar P+R Schuttersveld.
Kleed- en douchegelegenheid
Na de finish kun je terecht in de Sneker Sporthal. Hier zijn kleedruimtes aanwezig en is er mogelijkheid om te douchen.
Kledinginname
Je kunt jouw tas na de finish op het Martiniplein tot 22.30 uur weer afhalen.
Medaille
Iedere deelnemer ontvangt na de finish een medaille. Deze medaille kun je na afloop nog specialer maken door deze te personaliseren met jouw naam en prestatie. De stand vind je op het Martiniplein. Indien je dit bij inschrijving besteld hebt, staat er een medaille symbool op jouw startnummer. Ter plekke kost het € 10,-.
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking is op het podium op het Martiniplein. De eerste 3 mannen en eerste 3 vrouwen worden gehuldigd.
Midzomerfestival
In hartje centrum Sneek, vindt het vertrouwde Midzomerfestival plaats. Een plek waar je met jouw medaille om de nek en een drankje in de hand samen met jouw familie en vrienden kan nagenieten van het evenement.